Vårt arbete
Nunnorna på templet i Huai Sai Tai hittade den lilla valpen med ett krossat öga. En olycka eller ett slagsmål, ingen vet. Nunnorna bad Swedish Thai Dog Help om hjälp och vi tog den lille valpen till veterinären. Han var illa däran och höger öga fick opereras ut. Det var då han fick namnet ”Piraten”.

Han blev sydd, fick mediciner och fick stanna kvar på kliniken i flera dagar. Sedan skulle han ha plasttratt, vilket han inte alls gillade. Men Piraten repade sig bara för att råka illa ut några veckor senare. En av de vuxna hundarna gav sig på honom och bet honom illa i halsen och på kroppen. Piraten fick en svår sårinfektion med hög feber och hamnade på kliniken igen. Återigen blev han sydd med fyra stygn, och fick stanna kvar på kliniken tills svullnaden lagt sig.
Under alla sina veterinärbesök har han givetvis också hunnit bli vaccinerad, och avmaskad.
Att sätta tillbaka den medtagne Piraten med tratt och under medicinering på templet var inget bra alternativ så Lena tog hem honom på rehab.
Finns det en möjlighet för Piraten att få ett nytt hem? Vi måste hoppas. Är du intresserad av att adoptera? Skicka ett mail till: em@swedthaidoghelp.com Eller skänk en slant till Piraten via bankgiro 767-6232 i Swedbank.


Bild
Nunnan Noi visar valpen med det krossade ögat.
Bild
Piraten är nyopererad och får tröst av nunnan Suriporn.
Bild
Plåstret har ramlat av men såret börjar läka.
Bild
Olyckan är framme igen. Piraten har blivit illa biten av en av hundarna på templet.
Bild
Innan Piraten lämnar kliniken blir han ordentligt rengjord, även öronen.
Bild
Utskriven från kliniken men Piraten får ta igen sig på Lenas rehab och hämta krafter.

Det händer något hela tiden. Utöver steriliseringar, vaccineringar och avmaskningar så bidrar även STDH med akut veterinärvård samt hund- och kattmat till templet.

Under det första halvåret 2012 har STDH steriliserat 21 tikar, vaccinerat 35 hundar, avmaskat drygt 70 hundar samt funnit nya hem till 15 valpar. Ytterligare 30 hundar på templet behöver vaccineras innan årets slut.
Ditt stöd behövs.
Vårt bankgiro är Swedbank 762-6232

Bild
Avmaskning av hundarna på templet.

Bild
Avmaskning av hundarna på templet.

Bild
Vaccinering mot parvo, valpsjuka och rabies är viktigt men ofta förbisett i Thailand. Det innebär att många valpar och hundar dör i onödan under svåra plågor. Swedish Thai Dog Help hjälper hundägare i närområdet och vår veterinär kommer ut till byarna under våra vaccineringskampanjer. Alla valpar vaccineras regelmässigt.

Bild
Vaccinering

Bild
Vaccinering

Bild
Veterinären Ayu på Animal House Clinic ställer alltid upp och gör ”hembesök” när det behövs.

Bild
Tvätt och koppelträning ingår innan valparna är redo för nya hem.

Bild
En av de femton valpar som hittats dumpade och övergivna vid templet, men som nu har fått nya hem.

Bild
Två av de femton valpar som hittats dumpade och övergivna vid templet, men som nu har fått nya hem.

Bild
En av de femton valpar som hittats dumpade och övergivna vid templet, men som nu har fått nya hem.

 

Bild

Hanzon har blivit bok.Han berättar om sina kompisar, de hemlösa hundarna i Thailand, och hela överskottet av boken går oavkortat till hundhjälp. Boken kostar 100 kr. Beställ via em@swedthaidoghelp.com.
Bild
Efter några veckors behandling har de här båda mangehundarna fått mycket av sin päls tillbaka och blivit pigga och glada.

 

Bild

En av de tre överlevande valparna som förlöst med kejsarsnitt. Folk i byn bad om hjälp när tiken gick omkring med en död valp, halvvägs ute. STDH tog henne till veterinärkliniken där hon opererades. Nu har hon ingne mjölk så de överlevande valparna måste födas upp med nappflaska. Vi håller tummarna för att de klarar sig.
Bild
När familjen flyttade ”glömde” de att ta med oss. Nu är vi hungriga och törstiga, men tack och lov så får vi hjälp.  

 

Bild

Hos veterinären för vaccinering. De båda tikvalparna har också hunnit bli steriliserade. Nu hoppas vi också kunna hitta ny hem åt dem.
Bild
Veterinären har farit i skytteltrafik till templet och nu är alla tikarna steriliserade, utom två som har varit svåra att fånga. Nunnan, Khun Siriporn, får hjälp med hund- och kattmat av Swedish Thai Dog Help och är mycket tacksam för alla bidrag. 

 

 

Bild

Vaccinering i byn Hua Sai Tai mot rabies, valpsjuka och parvo på STDH:s initiativ. STDH fick köra vaccineringskampanjen över två veckor. Första gången kom det så många hundar att vaccinet tog slut.
Bild
Äntligen fick jag min spruta säger vovven som kom för sent och fick stå över vaccinationen förra gången eftersom vaccinet tog slut. 
Bild
 Veterinären som STDH använder har inget emot att lämna sin fina klinik och ge sig ut i byarna
Bild

Från byn Hua Sai Thai upp till klostrets nunnebostäder. Totalt ska fjorton tikar steriliseras. För säkerhets skulle sederas tikarna innan det läggs i buren och körs till kliniken.

Bild
Två av tikarna som bor vid klostrets nunnebostäder på väg till sterilisering.

Sept 2011

 

"Swedthaidoghelp arbetar energiskt i närområdet och för närvarande medicineras fem hundar mot mange, den plågsamma skabbsjukdomen som gör hunden till ett sårigt, vandrande skelett. Två av hundarna har dessutom fått infektioner och får dagligen antibiotika och antiinflammatorisk medicin.
En svårfångad, nu halvvuxen valp, vid Kanalvägen, har infångats och blivit steriliserad.
Swedthaidoghelp har också gjort en insats för katterna på templet. 
Sjutton honkatter har blivit steriliserade och tjugo har avmaskats. Tio kattungar som drabbats av feline clamydia har fått åka till veterinären och fem av dem har tillfrisknat och fått nya hem. En kattmamma med sina veckogamla kattungar har också fått nytt hem.
Mangehunden på bilderna är ett fint exempel på att man kan få hundar att tillfriskna med  medicin och tålamod."

 

Mangehund före behandling

Bild

Omplåstring av sårskada. Betty hade ett djupt sår på benet, antagligen har hon blivit påkörd. Den dagliga omläggningen har pågått i nära en månad.

Bild
Sjuk hund med ögoninflammation och mange i byn Hua Sai Tai. Behöver daglig omvårdnad med ögontvätt och medicin.
Bild
Samma mangehund som på första bilden efter behandling. Mange tar lång tid att bota men det går.
Bild
Samma mangehund som på bild 1 och 4
Bild
gärna titta på vårt arbete arkiv

 

© Swedish Thai Dog Help 2011