HJÄLP OSS ATT HJÄLPA GATUHUNDARNA I THAILAND!

Från ett liv bland soporna till ett nytt hem.

Ingen vet hur många thailändska gatuhundar det finns. Men de kan räknas i miljoner, om man ser till hela landet.

Swedish Thai Dog Help är en ideell förening vars syfte är att hjälpa thailändska gatuhundar genom att sterilisera och vaccinera dem.

Målet är i första hand att begränsa antalet hundar i området Cha Am/Hua Hin till förmån för både turister och lokalbefolkning.

Sjuka och vilsna hundar som ständigt förökar sig är inte till gagn för någon, varken thailändare eller turister. Eftersom lokalbefolkningen ofta inte själva har råd att ta sjuka hundar till veterinären ska STDH, med insamlade medel, göra en insats för att försöka få kontroll över hundpopulationen.

STDH jobbar enligt det beprövade konceptet CNR, catch, neuter, release (fånga, sterilisera, släpp) . Ett i Thailand accepterat sätt att minska antalet gatuhundar . I Thailand, enligt buddismen, avlivar man nämligen inte hundar.

STDH  bedriver en uppsökande verksamhet, och försöker ta hand om de valpar man ofta finner övergivna på soptippen vid Kanalvägen i Cha Am.

Vi samarbetar också med templet i Huai Sai Tai, där föreningen tar hand om och steriliserar de hundar som placerats där.
STDH;s verksamhet är inte vinstdrivande. Alla insamlade medel går oavkortat till hundhjälp.

Men det behövs givetvis pengar. Veterinärerna ska ha betalt för ingrepp, vaccineringar och mediciner. Att sterilisera en tik och ge henne de första sprutorna mot parvo, valpsjuka och rabies kostar strax under 400 kronor. Att bli av med den fruktade skabbsjukdomen, mange, som orsakar mycket lidande, kostar, i bästa fall bara cirka 50 kronor per hund.

Här har DU möjlighet att hjälpa till och göra en insats för gatuhundarna i Thailand. Ge dem en chans till ett anständigt liv.


Vill du bidra kan du sätta in pengar på
Bankgiro: 767-6232

Alla bidrag är välkomna – stora som små!

Vi kommer givetvis att informera fortlöpande om vad pengarna använts till.

STDH:s styrelse består av:
Else-Marie Lundin, ordförande
Lena Alklund, sekreterare
Britt Persson, vice sekreterare

 

else-marie

Else-Marie Lundin.
Journalist, författare samt ordförande i Swedish Thai Dog Help. Jobbar hårt för att hitta sponsorer och givmilda djurvänner så att föreningen kan fortsätta sin verksamhet.
Else-Marie har arbetat mycket utomlands men också hunnit vara galopptränare och uppfödare. Har som mest haft fem hästar sju katter och en hund, samtidigt. Har nu hus i Cha Am med två hundar och en katt.
Vill gärna se det lilla i det stora och tror att samarbete är vägen till förändring.
-Jag är övertygad om att Swedish Thai Dog Help kan göra skillnad och förbättra livet för många thailändska hemlösa hundar, säger Else-Marie.

 

lena

 

Lena Alklund-Jaroenwong
Har bott i Thailand i 20 år och har två barn (11 och 7 år) och sju hundar. Lena är en stark förespråkare för sterilisering och tror att det är den enda vägen till att begränsa antalet oönskade gathundar.
Lena har sedan flera år tillbaka arbetat som volontär på Hua Hin Dog Rescue Center innan organisationen flyttade och bytte namn till Head Rock Dogs. Samtidigt har hon drivit ett eget projekt där hon tar hem valpar som lämnas i tempel, på stranden, i avfallshögar osv och ger dem mat, ev. mediciner, vaccin samt steriliserar alla tikar. När de är välmående, rena och friska hittar hon nya hem till dem.
-Jag ger dem en andra chans, säger Lena.

 

 

britt

Britt Persson
Uppvuxen i en familj där det alltid fanns husdjur. Britts man arbetade för Ericsson i 32 år och under den tiden bodde de i många olika länder. Ofta tog de hand om sjuka och hungriga djur.
När de byggde hus i Thailand 2005 och Britt såg hur många lidande och hemlösa hundar det fanns kunde hon inte låta bli att försöka hjälpa dem. Britt matar, medicinerar, och steriliserar i sitt närområde och i templet Huai Sai Tai. Britt och Lena samarbetar när de gäller att ta hand om och hitta hem till oönskade valpar.
-Många tycker kanske att det vi gör bara är en droppe i havet, säger Britt. Men för de hundar vi hjälper betyder det skillnaden mellan att gå sjuk, hungrig och leta mat i soporna, till att må bra, få ett hem och någon som älskar dem.

Kontaktadresser:

em@swedthaidoghelp.com

britt@swedthaidoghelp.com

lena@swedthaidoghelp.com

© Swedish Thai Dog Help 2011